ΘΕΑΤΡΟ ΣΚΙΩΝ ΜΟΣΧΑΤΟΥ ΘΙΑΣΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ

ΘΕΑΤΡΟ ΣΚΙΩΝ ΜΟΣΧΑΤΟΥ - ΘΙΑΣΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ

Ο θίασος Αθανασίου ιδρύθηκε το 1982 από τα αδέρφια Κώστα, Γιάννη, Αργύρη και Ελένη μετά από πολύχρονη μαθητεία δίπλα στον αείμνηστο καραγκιοζοπαίκτη Γιώργο Χαρίδημο. Από το 1987 με την άδεια του Υπουργείου Παιδείας, ο θίασος δίνει παραστάσεις παραδοσιακού Καραγκιόζη, σε νηπιαγωγεία, δημοτικά, και γυμνάσια όλης της χώρας, παράλληλα δημιουργεί εργαστήρια θεάτρου σκιών, στο Πνευματικό Κέντρο Μοσχάτου, στον Ε.Ο.Π (Εθνικός Οργανισμός Πρόνοιας), σε σχολεία και κατασκηνώσεις. Ο θίασος μας πρόβαλε τη λαϊκή μας τέχνη στον Ευρωπαϊκό και Παγκόσμιο χώρο, δίνοντας παραστάσεις στους Έλληνες Ομογενείς ή συμμετέχοντας σε διεθνή φεστιβάλ: στη Γαλλία, στην Ιταλία, στις Η.Π.Α., στην Αυστραλία, στη Δανία, στην Ολλανδία, στη Γερμανία και στον Καναδά.

«Ο Καραγκιόζης και το μαγεμένο δεντρί»

ΠΛ. ΚΑΠΝΙΚΑΡΕΑΣ, 1/10, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 20.30

Παλαιά παραδοσιακή παράσταση, με βαθιές ρίζες μέσα στο χρόνο.

«Ακούσατε! Ακούσατε! Απαγορεύεται σε κάθε πολίτη μετά τις 12 ώρα το βράδυ να περάσει κάτω απ’ το δεντρί του σεραγίου. Αν περάσει ένας μεταμορφώνεται αν περάσουν δύο ο ένας χάνεται...»

Μια ξεκαρδιστική παράσταση με την άμεση συμμετοχή των παιδιών στα δρώμενα. Μια παράσταση που γίνεται μόνο μια φορά στα πεντακόσια χρόνια.

«Ο Καραγκιόζης, ο Μ. Αλέξανδρος και το καταραμένο φίδι»

ΠΛ. ΚΑΠΝΙΚΑΡΕΑΣ, 2/10, ΣΑΒΒΑΤΟ, 20.30

Αντιπροσωπευτική παράσταση του Ελληνικού Θεάτρου Σκιών.
Ένα τεράστιο φίδι παρουσιάζεται στο αραχνιασμένο σπήλαιο κάτω από το παλαιό κάστρο. Oι γεωργοί φοβούνται το φίδι παραμελούν τις καλλιέργειες τους. Η δεξαμενή η οποία βρίσκεται κοντά στο σπήλαιο και υδροδοτεί την πόλη με τις τελευταίες βροχές θα φράξει από πέτρες. Οι κάτοικοι της περιοχής υποφέρουν από την έλλειψη νερού και  τροφίμων. Ο βεζίρης αναθέτει στο Χατζηαβάτη να γυρίσει όλη την πολιτεία και να φωνάξει τη διαταγή του: «Άγγλοι! Γάλλοι! Πορτογάλοι! Όποιος κατορθώσει να φονεύσει τον κατηραμένο όφη, αυτός θα πάρει την βεζυροπούλα ως σύζυγο, ένα πολύτιμο δώρο και μετά το θάνατο του βεζίρη και το θρόνο». Το καταραμένο φίδι θα κατασπαράξει όσους τολμήσουν να πλησιάσουν ώσπου έρχεται ο Μέγα Αλέξανδρος ως από μηχανής θεός, παλεύει και νικάει το καταραμένο φίδι.

«Ο Καραγκιόζης κουνιέρης»

ΠΛ. ΚΑΠΝΙΚΑΡΕΑΣ, 3/10, ΚΥΡΙΑΚΗ, 20.30

Στην πολιτεία κάθε χρόνο διοργανώνεται πανηγύρι κι όλοι έχουν την συνήθεια να επισκέπτονται την κούνια. Ο Καραγκιόζης κι ο Χατζηαβάτης παίρνουν την άδεια από τον Βεζίρη να λειτουργήσουν την κούνια και να διασκεδάσουν τους φίλους τους. Παρελαύνουν από τον μπερντέ όλοι οι ήρωες του θεάτρου σκιών σκορπώντας γέλιο με τα απίστευτα παθήματά τους.

ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 60'

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:

Αθανασίου Αργύρης, Μαρίνου Ζωή, Θεοδωρόπουλος Μιχάλης, Θεοδωρόπουλος Γιώργος
Αθανασίου Γιώργος, Αθανασίου Ελένη

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:

Αθανασίου Αργύρης, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

http://www.karagiozis.gr

© 2010 - (c) Helix Theatre 2009-2010. Proudly powered by Joomla. Designed by wrong media lab.
   
| Τετάρτη, 06. Οκτώβριος 2010 || Original template by: LernVid.com |