ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΘΕΑΤΡΟΥ ΤΕΛΕΙΑ

ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΘΕΑΤΡΟΥ ΤΕΛΕΙΑ

Η εταιρεία θεάτρου «Τελεία» ιδρύθηκε το Νοέμβριο του 1998. Έχει στο παρελθόν επιχορηγηθεί από το ΥΠ.ΠΟ και έχει παρουσιάσει τις εξής παραγωγές: Λ. Πετρούφσακγια, Έρωτας-Ένα ποτήρι νερό σε σκηνοθεσία Ν. Σακαλίδη, Άνθρωποι και ζώα εφήμερα σε σκηνοθεσία Ε. Στιβανάκη, ‘Η Επιστροφή’,  Γ. Ρίτσου σε σκηνοθεσία Κοραή Δαμάτη, Η Συνάντηση , Γ. Ρίτσου σε σκηνοθεσία Μ. Ιωνά, Η Ανάθεση, Δημητριάδη, σε σκηνοθεσία Μ. Ιωνά, Μαγικό Ταξίδι στον Όλουμπο, σε σκηνοθεσία Μ. Ιωνά, Περσεφόνη Γ. Ρίτσου, σε σκηνοθεσία Μ. Ιωνά. Η εταιρεία έχει συμμετάσχει σε διάφορα διεθνή φεστιβάλ του εξωτερικού.

Περσεφόνη του Γιάννη Ρίτσου

ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ ΚΕΡΑΜΕΙΚΟΥ, 2-3/10, ΣΑΒΒΑΤΟ/ΚΥΡΙΑΚΗ, 17.30

Ο δραματικός μονόλογος «Περσεφόνη» από την Τέταρτη Διάσταση του Γιάννη Ρίτσου, με αφορμή τον ομότιτλο μύθο, πραγματεύεται υπαρξιακά ζητήματα του σύγχονου ανθρώπου, όπως το φαίνεσθαι και το είναι, την αγωνία του ανθρώπου να καταφέρει ζήσει έντονα και αληθινά, σε επαφή με τη φύση, τον εαυτό του και τα συναισθήματά του. Την αγωνία να μην τον εξολοθρεύσουν οι κοινωνικές προσταγές και συμβάσεις. Η παράσταση είναι δοσμένη με τρόπο λιτό, με στόχο την αμεσότητα και τον ρεαλισμό. Εξετάζονται δύο κόσμοι, ο «κάτω» και ο «πάνω», τοποθετώντας τον θεατή σε μια θέση όπου πρέπει να ανακαλύψει και να αποφασίσει ο ίδιος ποιός από τους δύο κόσμους τελικά αντιπροσωπεύει τον θάνατο και ποιος τη ζωή.

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ:  50’

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:

Σκηνοθεσία: Μανώλης Ιωνάς
Σκηνογραφία-Κοστούμι-Φωτογραφίες-Αφίσα: Νίκος Κασσαπάκης
Μουσική Σύνθεση: Μάρω Θεοδωράκη
Τραγούδι-Φωνητικά: Δέσποινα Δημοπούλου
Περσεφόνη: Χριστίνα Καζάζη

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:

Μανώλης Ιωνάς, Χριστίνα Καζάζη, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

© 2010 - (c) Helix Theatre 2009-2010. Proudly powered by Joomla. Designed by wrong media lab.
   
| Τετάρτη, 06. Οκτώβριος 2010 || Original template by: LernVid.com |