ΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥ ΠΑΠΟΥΤΣΙΟΥ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΔΕΝΤΡΟ

ΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥ ΠΑΠΟΥΤΣΙΟΥ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΔΕΝΤΡΟ

Το ΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥ ΠΑΠΟΥΤΣΙΟΥ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΔΕΝΤΡΟ είναι αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία, ιδρύθηκε το 2001 από νέους καλλιτέχνες των παραστατικών τεχνών και δραστηριοποιείται κυρίως στο χώρο του θεάτρου για παιδιά. Αντλεί υλικό για τις παραστάσεις του από την ελληνική παράδοση και δημιουργεί σύγχρονα θεάματα που απευθύνονται τόσο σε παιδιά όσο και σε ενήλικες. Η ζωντανή μουσική, η διαδραστική σχέση με το κοινό και η ιδιαίτερη σκηνογραφική προσέγγιση είναι μερικά από τα χαρακτηριστικά των παραστάσεών του. Περιοδεύει σε σχολεία, χωριά και δήμους σε όλη την Ελλάδα. Έχει ταξιδέψει στο Βέλγιο και το Λουξεμβούργο, όπου έδωσε παραστάσεις στους Έλληνες ομογενείς. Έχει παρουσιάσει σειρές ραδιοφωνικών εκπομπών στον Μελωδία FM, με λαϊκά παραμύθια, λογοτεχνικά κείμενα και ποίηση.

Αμυγδαλοτσακίσματα

ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΠΑΥΛΟΥ, 1-3/10, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 16.30, ΣΑΒΒΑΤΟ/ΚΥΡΙΑΚΗ 13.00

Η Φυλλίδα, κόρη του Βασιλιά της Θράκης αγάπησε τον Δημοφώντα, γιο του Θησέα. Όταν ο Δημοφώντας έφυγε για την Αθήνα, έμεινε μόνη. Ξεψύχησε περιμένοντας τον αγαπημένο της κάτω από ένα δέντρο, που έμελλε να γίνει αμυγδαλιά. Με αφορμή τον αρχαιοελληνικό μύθο, η Αμυγδαλένια, μας ταξιδεύει σε λαϊκά παραμύθια από τη Μ. Ασία, τη Χίο, τη Θράκη. Οι ιστορίες ξεπηδούν μέσα από τα μαγικά της αμύγδαλα και σμίγουν με παραδοσιακά τραγούδια, σε μια παράσταση σαν συναυλία…
Στη συνέχεια, τα παιδιά παρασύρονται σε ένα παιχνίδι αισθήσεων: να αφουγκραστούν τα αμύγδαλα που τσακίζουν, να μυρίσουν το ανθόνερο και το γαρύφαλλο, να ζυμώσουν και να πλάσουν την αμυγδαλένια ζύμη, να γευτούν τα δικά τους αμυγδαλωτά.

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ:  70’

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:
Ερμηνεία: Βαλεντίνα Παπαδημητράκη
Κιθάρα, φλογέρα, κρουστά: Γιάννης Χίνος
Μουσική επιμέλεια: Βαλεντίνα Παπαδημητράκη,  Αλέξανδρος Ιερωνυμίδης
Επιμέλεια κίνησης: Μυρτώ Παπαδοπούλου
Μουσική διδασκαλία: Έλλη Βασιλάτου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
Βαλεντίνα Παπαδημητράκη, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.  
http://www.theatropapoutsi.gr

© 2010 - (c) Helix Theatre 2009-2010. Proudly powered by Joomla. Designed by wrong media lab.
   
| Τετάρτη, 06. Οκτώβριος 2010 || Original template by: LernVid.com |