MOTUS TERRAE

Motus Terrae

Οι Motus Terrae έχουν επιλέξει ως πεδίο δράσης τόσο το θέατρο στο Δημόσιο χώρο όπως οι site-specific performances και το θέαμα δρόμου, όσο και το θέατρο κλειστού χώρου  μέσα από μία ερευνητική προσέγγιση.  Μέσα στο πλαίσιο της δραστηριότητάς της σημαντικό ρόλο κατέχει και ο εκπαιδευτικός τομέας που εκφράζεται μέσω της διοργάνωσης και εμψύχωσης σεμιναρίων γύρω από τις παραπάνω μορφές παραστατικών τεχνών. Mέσα από την πορεία τους, η Motus Terrae καταλήγει σήμερα σε μία λειτουργία που διαφέρει λίγο από αυτήν μίας θεατρικής ομάδας. Ακολουθώντας λοιπόν τους ρυθμούς της εποχής,  δε μιλάμε για μία κλειστή ομάδα, αλλά περισσότερο για έναν θεατρο-κεντρικό πυρήνα. Oι στόχοι της κίνησης που εκφράζει η Motus Terrae πέραν από τη δημιουργία θεατρικών δρώμενων, βρίσκουν έδαφος στην δημιουργία δια-πολιτιστικών δικτύων (intercultural networking) και στην έρευνα μέσω της εκπαίδευσης.

Αστικές Παρεκκλίσεις στο Δημόσιο Χώρο III & IV

Δράση III : “Συνάντηση”

ΠΛ. ΑΣΩΜΑΤΩΝ, 1-3/10, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ/ΣΑΒΒΑΤΟ/ΚΥΡΙΑΚΗ, 12.30

Δράση IV : “Executive J”

ΠΛ. ΑΣΩΜΑΤΩΝ, 2-3/10, ΣΑΒΒΑΤΟ/ΚΥΡΙΑΚΗ, 14.30

Tο project «Kαινός Xώρος» προκύπτει από μία ανάγκη επαναπροσδιορισμού του Δημόσιου χώρου. Η Motus Terrae εξερευνώντας τη χρήση του μη-θεατρικού Δημόσιου χώρου, παίρνουν θέση στο κέντρο του τριγώνου που ορίζουν οι τρεις βασικές παράμετροι της θεατρικής πράξης: Σκηνικός χώρος – Θεατής - Καλλιτεχνική δημιουργία. Ακολουθώντας αυτή τη λογική, αντιμετωπίζουμε το Δημόσιο χώρο ως θέατρο των 360°. Ένα θέατρο μέσα στο οποίο, ο θεατής είναι ελεύθερος να στρέψει το βλέμμα του προς οποιαδήποτε κατεύθυνση, κυριολεκτικά και μεταφορικά, και να δεχθεί ερεθίσματα που θα τον οδηγήσουν σε μία νέα αντίληψη του χώρου. Kάθε χώρος αντιμετωπίζεται αρχικά ως άδειος, κενός. Aπό την πραγματικότητα του χώρου θα γεννηθεί η φαντασία της στιγμής. Mετά από μία τέτοια διαδικασία, ο χώρος έχει μεταμορφωθεί, έχει αλλάξει στην αντίληψη των θεατών-αποδεκτών. Oι νέες αναφορές που έχει γεννήσει η θεατρική πράξη, δίνουν στο χώρο μία άλλη διάσταση και τον καθιστούν έναν άλλο, Kαινό χώρο. O «Kαινός Xώρος» είναι μία διάφανη σφαίρα που περιβάλλει τον κάθε θεατή. H δημιουργία της έχει ως στόχο να τον κάνει να κοιτάξει παντού γύρω του και να αισθανθεί κομμάτι αυτού του χώρου. Του δικού του χώρου.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:

Σπύρος Aνδρεόπουλος,   Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
http://www.motusterrae.gr

© 2010 - (c) Helix Theatre 2009-2010. Proudly powered by Joomla. Designed by wrong media lab.
   
| Κυριακή, 03. Οκτώβριος 2010 || Original template by: LernVid.com |