LE CIRQUE PETIT COMPANY

“Le Cirque Petit company”

H ομάδα “Le Cirque Petit company” ιδρύθηκε το 2005 ως  θέατρο δρόμου  παρουσιάζοντας την  κωμική παράσταση  «Χάρτες μήπως χαθούμε»  σε πλατείες της Ευρώπης (Ρώμη, Μιλάνο, Τορίνο, Μπολόνια, Γενεύη, Βερολίνο, Βρυξέλλες, Άμστερνταμ, Βαρκελώνη, Μαδρίτη). Το 2006 η ομάδα συμμετείχε σε πρόγραμμα ανταλλαγής χορευτών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Kecskemet της Ουγγαρίας ενώ το 2007  έλαβε μέρος σε πρόγραμμα ανταλλαγής καλλιτεχνών τσίρκου στο Valdehornillos της Ισπανίας όπου παρουσίασε την παράσταση  «Τα Καπέλα». Την ίδια χρονιά παρουσίασε και την παράσταση θεάτρου δρόμου «Η συνάντηση»  (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Έδεσσα, Λάρισα, Κιλκίς, Καβάλα, Σέρρες) η οποία από τότε παίζεται σε πλατείες, φεστιβάλ, σχολεία, καλλιτεχνικά εργαστήρια καθώς επίσης στα νοσοκομεία Ιπποκράτειο και ΑΧΕΠΑ (σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων Παιδιών με Κακοήθη Νοσήματα Βόρειας Ελλάδας  «Η Λάμψη»).
Ταυτόχρονα  οι Le Cirque Petit company,ξεκίνησαν τη συνεργασία τους με το παιδικό σταθμό-νηπιαγωγείο “Κοπερτί “συμμετέχοντας στα θέατρο -παιδαγωγικά προγράμματα του σχολείου.
Από το 2008 μέχρι σήμερα,  «Η Συνάντηση »της Le Cirque Petit company παρουσιάστηκε μεταξύ άλλων στις Χριστουγεννιάτικες  εκδηλώσεις του Δήμου Αθηναίων στο Σύνταγμα,  στην  εκδήλωση «Τέχνη στις Γειτονιές» του Δήμου Καλαμαριάς, στις Παιδικές Βιβλιοθήκες του Δήμου Καλαμαριάς, στην Ονειρούπολη της Δράμας, στο διεθνές φεστιβάλ Cosmopolis της Καβάλας (όπου παρουσίασαν και την νέα παράσταση «Μοίρασμα στα  Δύο») καθώς επίσης  στη Μονή Λαζαριστών , στα πλαίσια του φεστιβάλ  νέων “Χώρος Δράσης” του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος .

«Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ»

ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΠΑΥΛΟΥ, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ/ΣΑΒΒΑΤΟ/ΚΥΡΙΑΚΗ 1-3/10, 12.30 & 17.00

Ξεκινώντας από την αρχή ότι τα πάντα στη ζωή είναι θέμα συναντήσεων όσον αφορά πρόσωπα και   επιρροές, οι le cirque petit company εξετάζουν το ενδεχόμενο της συνάντησης δυο φαινομενικά αντίθετων χαρακτήρων και το αναπάντεχο αποτέλεσμα της. Μέσα από το πρίσμα της παιδικής οπτικής η παράσταση πραγματεύεται την αλληλεπίδραση των ατόμων και το τυχαίο αλλά καθοριστικό ρόλο στη ζωή του εκάστοτε χαρακτήρα. Αν και στο τέλος οι ήρωες συνεχίζουν ο καθένας την πορεία του, κανένας από τους δυο τους δεν είναι πια ο ίδιος. H εμπειρία της συνάντησης έχει εγγραφεί στο μνημονικό τους. Μέσα από το πρίσμα της παιδικής αθωότητας η παράσταση παρουσιάζεται ως μια αλληγορία που προκύπτει από τη συνάντηση δυο κωμικών χαρακτήρων χωρίς λόγια που συνδιαλέγονται όμως με τα ακροβατικά, τη μουσική, το χορό, τα παιχνίδια ισορροπίας, τα παιχνίδια δεξιοτεχνίας και τη συμμετοχή του κοινού στις δράσεις.

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ:  40'


ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:
Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης
Έλενα Μεγγρέλη

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
Έλενα Μεγγρέλη, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

© 2010 - (c) Helix Theatre 2009-2010. Proudly powered by Joomla. Designed by wrong media lab.
   
| Κυριακή, 03. Οκτώβριος 2010 || Original template by: LernVid.com |