ΚΟΡΙΝΝΑ ΛΑΤΕΛΗ

Κόριννα Λατέλη

Η Κόριννα Λατέλη είναι μουσικός και περφόρμερ.  Από το 2006 ασχολείται με τις Τέχνες του Δρόμου και δημιουργεί παραστάσεις που κινούνται στα ευρύτερα πλαίσια της Performance Art και της Public Art, με επιρροές από το Θέατρο Δρόμου και το Θέατρο Εικόνας. Συχνά επενδύονται με στοιχεία φωνητικού και ηχητικού αυτοσχεδιασμού. Κάθε παράσταση αναπτύσσεται γύρω από έναν ή περισσότερους χαρακτήρες που η ίδια δημιουργεί εξολοκλήρου (κοστούμι, σκηνικά, κίνηση, φωνή). Οι παραστάσεις-δράσεις της αντιμετωπίζονται, ουσιαστικά, ως μία ζωντανή ηχητική και εικαστική εγκατάσταση-παρέμβαση στον περιβάλλοντα χώρο με έντονο το στοιχείο της διάδρασης (interaction) με το κοινο και με το τοπίο. Πηγές έμπνευσής της είναι ο χώρος του μύθου (νύμφες, νεράιδες, ξωτικά) και η φύση και οι δράσεις της πραγματεύονται θέματα όπως η ροή, η αντανάκλαση, ο χρόνος, η μνήμη, η λήθη, η επικοινωνία, η ίαση, η ελπίδα. Έχει παρουσιάσει παραστάσεις σε διάφορα μέρη της Ελλάδας (Αθήνα, Ιωάννινα, παραδοσιακοί οικισμοί Νάξου, Πάρου, Τήνου, Ανάφης κ.ά, Ηράκλειο κ.ά.). Παραστάσεις της παρουσιάστηκαν στο 1o και στο 2ο Athens Fringe Festival.

Sibélis – Το Πνεύμα του Χιονιού

Η Σιμπελίς (Sibélis) ξεπήδησε μέσα από την τρυφερή, παραπονεμένη μελωδία της Karelia suite (Ballade) του Φινλανδού συνθέτη Γιαν Σιμπέλιους. Είναι το Πνεύμα του Χιονιού που σκεπάζει με το απαλό παγωμένο πέπλο του τη γή φέρνοντας ανάπαυση, ανακούφιση, γαλήνη στην ταλαιπωρημένη από τα καιρικά φαινόμενα φύση. Η Sibélis είναι ο γλυκός, λυτρωτικός ύπνος μετά από το έντονο κλάμα – η περίοδος περισυλλογής και ανασυγκρότησης που θα οδηγήσει στην Ίαση. Σαν οπτικό νανούρισμα, σαν απαλό μητρικό χάδι, το χιόνι παιχνιδίζει με τον ήλιο και το φως, με την εξαίσια χρυσόλευκη ομορφιά του κρατά ζωντανό το όνειρο και μας καλεί να συμμετέχουμε σ'έναν ύμνο στην ελπίδα, δείχνοντάς μας το δρόμο προς την προσωπική μας Αναγέννηση. Κύριος στόχος της παράστασης, αλλά και απαραίτητη προϋπόθεση για την ίδια την ύπαρξή της, είναι η διαρκής, ενεργή επικοινωνία με το θεατή. Το κοινό, σε συνεχή διάλογο με την ερμηνεύτρια, γίνεται έτσι συμμέτοχος και συνδιαμορφωτής του δρώμενου, είναι ο αποφασιστικός παράγων που εξασφαλίζει την ιδιαίτερη, μοναδική ταυτότητα της κάθε παράστασης.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
Κόριννα Λατέλη, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

© 2010 - (c) Helix Theatre 2009-2010. Proudly powered by Joomla. Designed by wrong media lab.
   
| Τετάρτη, 06. Οκτώβριος 2010 || Original template by: LernVid.com |